Design process a Taste of Love

Hoe kan liefde vertaald worden naar iets fysieks? Dat te ervaren is met de vijf zintuigen?

1

Garden of Eden (click on me)

 

Een van de eerste en bekendste verhalen over aantrekkingskracht en verlangen, is het verhaal uit de bijbel: de Hof van Eden. Het perfecte paradijs was de plek waar Adam en Eva leefden volgens de Hebreeuwse Bijbel.

God verteld Adam dat hij vrij kan eten van alle bomen in de tuin, met uitzondering van 'de Boom met kennis van goed en kwaad'. Vervolgens wordt Eva uit een van Adams ribben geschapen om zijn metgezel te zijn. Eva komt een slang tegen en wordt door hem bedrogen. Waardoor ze het fruit, de appel, toch van de boom eet. Dit is haar eerste aanraking met verlangen: de slang verleidt haar het fruit te proeven en laat Adam het ook proeven. Voor het schenden van Zijn regel verbant God hen uit de Hof van Eden.

 

Garden of Eden

van soest logo-03.png

Figuur 1: Jan Brueghel the Elder, Peter Paul Rubens, The Garden of Eden with the Fall of Man, c. 1615, Mauritshuis, Den Haag.

Figuur 2:  COS × STUDIO SWINE, New Spring, 20 – 28 October, Raffle City Changning, Bell Tower, Shanghai, China

2

Tree of knowledge

Een stroom van stoom en bellen komt uit een boomachtige buisinstallatie in New Spring door COS en Swine. Het heldere contrast tussen zwart en wit maakt de scène dramatisch en meeslepend. Alle focus gaat naar de installatie, net zoals de aandacht ligt op iemand wanneer wij hen aantrekkelijk vinden. 

 

De installatie 'New Spring' bracht mij niet alleen op het idee voor een scenario binnen de fase verleiding, maar om de gehele installatie hierop te baseren. De zintuigen worden aangescherpt wanneer het zicht gefocust wordt op niets anders dan de objecten die belicht zijn. Per fase wordt een ander object van urgentie belicht en zo loopt men door de installatie heen.

 

Eigen prototype

The untouchable elite

 

Tom Ducki's videoclip beeldt de tekst "I'm born with this mighty sin" uit, door te verwijzen naar Eva die voor de keuze staat voor haar zonde te kiezen en de appel te eten. In dit geval is het een referentie naar drugs in de ondergrondse party scene. 

 

Deze videoclip laat zien dat als iets niet mag, dat het dan vaak aantrekkelijker wordt en plaatst dat in een recente context. Hoe kan ik actuele zonden in een context zetten zodat het nog aantrekkelijker wordt?

3

Figuur 3: Studio Drift, Nola, april 2015, Salone del Mobile, Milaan

Figuur 4: Julia van Soest, Sin, 2020, Rotterdam

Figuren 5: Tomek Ducki, Zhu, Music video for Paradise Awaits, 9 feb. 2015, tomekducki.com 

 

Love Sayings

Spreekwoorden over de liefde

Men gebruikt vaak gezegdes om gevoelens of gebeurtenissen te verwoorden, en deze zo een extra emotionele waarde te geven. In de spreekwoorden of gezegdes worden metaforen gebruikt waardoor het soms makkelijker is uit te leggen. Zo zijn er ook erg veel gezegden over de liefde bedacht. De volgende zijn bekende Nederlandse gezegdes:

- Liefde maakt blind (Love is/makes blind; “blind” to their appearance).

- In de wolken/op een roze wolk zitten (Being in the clouds/ Sitting on a pink cloud; Being infatuated by someone).

- Liefde op het eerste gezicht (Love on first sight). 

- Liefde gaat door de maag (Love goes through the stomach; Love goes through food). 

- Vlinders in je buik (Feeling of butterflies in your stomach). 

- Oogje op iemand hebben (Having an eye on someone; Having a crush on someone). 

- Tot over je oren verliefd zijn (Fall in love over your ears; Being infatuated by someone). 

- Een roze bril op hebben (Wearing pink glasses; not seeing flaws due to love).

4

Figuur 7: Pink Clouds, 2019, www.myfavwallpaper.com

 

Figuur 8: Najla El Zein Studio, Wind Portal, 2013, V&A Museum, London

 

"Met Wind Portall probeert Najla El Zein Studio gemeenschappelijke emoties en zintuigen te vatten en te benadrukken". De herhaling van de windmolens en de massale hoeveelheid omarmen (net als liefde) een magisch surrealistisch gevoel terwijl je de installatie binnenloopt.

Figuur 9: Berndnaut Smilde, Nimbus, Studio Berndnaut Smilde, Amsterdam

Smilde heeft in deze installatie een tijdelijke wolk tentoongesteld. Als dit in de experience nagebootst zou kunnen worden kan het het idee creëren dat je in de wolken zit, zoals in het gezegde “In de wolken zitten” of “Op een roze wolk zitten”.

 Vlinders in je buik

Een bepaald gevoel in je maag door de liefde. “Je maag stuurt die signalen naar het deel van je brein dat emoties reguleert, onder andere de amandelkern. Normaliter stroomt er veel bloed naar de buik. Dat is nodig voor onze spijsvertering. Maar bij heftige emoties wordt die activiteit even op een laag pitje gezet. Het bloed is dan harder nodig voor andere organen zoals hart, longen en spieren.”49

 

Vlinders (installatie idee)

“De echte pure emotie van verliefdheid komt wanneer het ook wederzijds is. Dan zit je op die roze wolk, on top of the world. Daar is eigenlijk geen angst. Het leven is dan fantastisch. Die ervaring kun je wel meegeven, ik weet niet hoe, maar je kunt natuurlijk iets presenteren waar mensen alleen maar denken, nou dit is fantastisch.”50 Net als de Wind portal van El Zein kan een grote hoeveelheid vlinders magische gevoelens proberen na te bootsen als een bos met lianen van vlinders.

5

Eigen prototype

Bron 49: Person. “Hoe Ontstaan Vlinders in Je Buik?” Quest, Quest, 27 Aug. 2019.

Bron 50:  Interview door Julia van Soest. Geinterviewde: Esther Cat 14 april, 2020 Rotterdam (facetime) https://docs.google.com/document/d/1SYbr_7RDwKIS7uV5Ea-ZxdPyI8NAdpy_a5B_ckbqE5g/edit?usp=sharing 

Figuur  10: Julia van Soest, Vlinders, 2020, Monster

 

Figuur 11: Rookmachine, Dry ice smoke

Floating on pink clouds

(installatie idee)

 

"Op een roze wolk zitten"; betekent dat je heel erg verliefd bent. De installatie zal daarnaast ook verwijzen naar het gezegde "Een roze bril op hebben" wat betekent dat je zo verliefd bent op iemand, dat je de negatieve kanten van die persoon niet meer ziet.

6

 

Love is blind

"Liefde is blind"; als het je niet uitmaakt hoe de persoon van wie je houdt eruitziet, want uiterlijk doet er niet toe. Wanneer je echt van iemand houdt, ben je 'blind' voor zijn/haar uiterlijk. Of "Liefde maakt blind" wat betekent dat de persoon te goed is voor zijn/haar (nieuwe) liefde, maar dat niet ziet omdat hij/zij verblind is door verliefdheid.

 

Lichten uit, blinddoek op of een geblindeerde zak. Het vertrouwen in de omgeving wordt op de proef gesteld door het gevoel van 'liefde'.

7

Figuur 12: Ziqianqian, No name, mei 2020, Instagram

 

Animal attraction

Animal attraction

In het dierenrijk vertonen dieren een speciale gedragsvorm genaamd 'balts', om partners over te halen om te paren. Dit zijn vaak prachtige en fascinerende praktijken waar gepronkt wordt met uiterlijke kenmerken, speciale geluiden of geschenken aan de partner. De kleuren en vormen die worden getoond brengen nieuwe inzichten om de aantrekkingskracht te stimuleren. 

8

Figuur 13:  “Male at Displaying Post.” Twelve-Wired Bird-of-Paradise (Seleucidis Melanoleucus) Male at Displaying Post | the Internet Bird Collection | HBW Alive.

 

Skin balloons

 

De waaierhoen (greater sage grouse) en de klapmuts (hooded seal) versieren beiden hun partner door hun huidzakken op te blazen om hun mannelijkheid te laten zien. Hoe groter de ballonnen, hoe mannelijker. 

9

Figuur 14: Winsnes, Charlotte. “Hooded Seal (Cystophora Cristata), Fighting Males.” NAMMCO, NAMMCO.

Figuur 15:  “Greater Sage-Grouse.” Rocky Mountain Wild, 18 Jan. 2019. 

Figuur 16:  Julia van Soest, Balloon prototype, 2020 

 

Eigen prototype

12 Wired Bird of Paradise

 

De demonstratie dans van de Twelve-wired bird of paradise heet 'Wire-wipe Display' en wordt uitgevoerd door mannetjes om vrouwtjes aan te trekken door hun pluimen en kale gepigmenteerde dijen te laten zien. Door het kietelen van hun partners wordt het vrouwtje gestimuleerd en besteedt het meer aandacht aan het mannetje. Op basis van dit ritueel heb ik een prototype gemaakt dat je zachtjes raakt als je een hap uit de kom neemt.

10

Figuur 17:  Julia van Soest, 12 wired bird prototype, 2020

Figuur 18: 才舜 怡河藝坊. “Twelve-Wired Bird-of-Paradise (M) 十二弦風鳥.” Flickr, Yahoo!, 25 Aug. 2013.

 

Eigen prototypes:

King of Saxony Bird of Paradise

De King of Saxony versiert het vrouwtje door de beweging van hun unieke achterhoofd pluimen, waarbij ze op en neer worden geflitst als een verleidelijke blikvanger om de interesse van de vrouw te wekken.

12 Wired bird of Paradise

Beide vogels versieren door met hun veren langs het vrouwtje te strelen.

Devotor. “King of Saxony - The Bird-of-Paradise.” Charismatic Planet, 9 Nov. 2019.

Figuur 19, 20, 21:  Julia van Soest, Prototype Animal Kingdom; Birds of paradise, Februari 2020

The feathery magic

 

De pauw, bekend om zijn prachtige display van veren. Het mannetje draait zich naar het vrouwtje om de veren te spreiden en zich vervolgens om te draaien en zijn prachtige palet aan kleuren te tonen aan het vrouwtje.

Julia van Soest, Peacock prototype, 2020

Wix, Pauw, Wix.com

11

Figuur 22:  Wix video, Peacock, www.wix.com 

 

Body's attraction

Body's attraction

Het lichaam trekt ons aan. Glijdende, ronde, gladde vormen stimuleren ons te fantaseren over lichamen waar we naar verlangen. Zo blijkt uit een onderzoek dat rondheid universeel menselijk bevredigend is.30 Net zoals de ronde vormen van het lichaam. Bovendien geloven sommige wetenschappers dat onze voorkeur voor ronde vormen waarschijnlijk is geworteld in de evolutie van de hersenen om meer aandacht te besteden aan gladde, afgeronde vormen.31 Een rond lichaam om mee te paren is belangrijker om op te merken dan bijvoorbeeld een stapel gekartelde rotsen, dus de hersenen besteden noodgedwongen meer aandacht aan die voorwerpen. Ons oog valt dus op ronde vormen omdat ons instinct zegt dat we ons moeten voortplanten. Dit wordt ook wel 'fysieke aantrekkingskracht' of 'seksuele aantrekking' genoemd.

12

 

Inspiratie voor lichaam vormstudies door Connor Singh, Landscapes, 2016, Instagram connor.singh, USA

The edible body

 

Bompas en Parr zijn vaak bezig met referenties naar het lichaam in hun ontwerpen. Zo zie je hun fascinatie voor het lichaam terug in de winnende ontwerpen tijdens de ice cream wedstrijd. Sally Reynolds won met 'Homage to the Breast' en Estela Gless werd tweede met haar Dondurma ijs. Ook hebben Bompas en Parr samengewerkt met het Sex Museum in New York. Het eetbaar maken van het lichaam staat centraal in deze ontwerpen.

13

Figuur 23, 25:  Sally Reynolds, Homage to the Breast, 25 September 2018, Dezeen, London Design Festival, London

Figuur 24: Estela Gless, Dondurma, 25 September 2018, Dezeen, London Design Festival, London

Figuur 26: “Pineapple Jelly.Bompas & Parr.

 

Body's crockery

De aantrekking tot lichaamsvormen komt ook terug in indirecte ontwerpen. Zoals de vormstudie van Cristina y Efrén of Mazda waarvan de silhouetten op curves lijken van lichamen. De schalen van Dekxels en Roxanne Brennen gebruiken organische vormen die op 'het meegeven van de huid' lijken als er iets zwaars op gelegd wordt of het volgen van de bollingen.

14

Figuur 27: Cristina y Efrén, Vaticano Gay, LGTB Gated Community, 2011, Forty Milde Desert

Figuur 28: Mazda, Shape model, Mazda USA, USA

Figuur 29: Dekxels, Zalmgerecht, Den Haag, Denneweg 130

Figuur 30: Roxanne Brennen, Dining toys, 2017, Design Academy, Eindhoven

 

Eigen prototype

From latex to skin

 

Geheimzinnige referenties maken designs spannend. Toch wordt het met een subtiele boodschap heel duidelijk, zoals een tepel verborgen onder een shirt. Sexy, omdat je weet wat er onder zit, maar het toch aan je verbeelding overgelaten wordt. Zo bedacht ik met latex te verwijzen naar de huid. Daaronder volgen de vormen de lijnen van het lichaam onder het gespannen latex zoals de vrouw in het water.

15

Figuur 31,32: Julia van Soest, Prototype latex to skin, 2020, Rotterdam

Figuur 33, 34: Maddy Relph, madelinejoyrelph, 2017

 

Nature's sex

 

De Godin Venus, de Godin van liefde, seks, schoonheid en vruchtbaarheid, wordt in het schilderij 'De geboorte van Venus' van Botticelli afgebeeld op een gigantische schelp. Naast dat de schelp een metafoor is voor Venus haar puurheid en perfectie, net als er van een parel, wordt er ook gezegd dat de schelp verwijst naar het vrouwelijk geslacht. Deze metafoor komt terug in oesters en bloemen, dat ook weer komt van de Engelse term 'deflower'.

16

Figuur 35: Sandro Botticelli, La nascita di Venere, 1484-1486, Uffizi, Florence

 

Julia van Soest, Peacock prototype, 2020

Wix, Pauw, Wix.com

17

De oester

De oester is een afrodisiacum, dit komt door de hoge hoeveelheid aan zink. Daarnaast is het eten van de schelp een hele ervaring op zich. “De parelwitte binnenkant van de schaal tegen het rotsachtige schild. Het zachte vlees, zoals de lichaamsdelen van een vrouwenlichaam. Het eten ervan is sexy. De oester schillen is het ruwe en tuimelende voorspel; als het scheuren van kleding. Pak dan de schaal op, zuig de oester in je mond en klop er even met je tong tegenaan terwijl hij naar beneden glijdt.”45

 

Passion frustration

18

Eigen prototype

Figuur 37: Dame Products, Wildlife, december 2019, Dameproducts

Figuur 38: Julia van Soest, Passion's frustration, april 2020, Rotterdam

 

Mysterie

Verlangen kan ook komen vanuit mysterie, op zoek naar het antwoord dat niet op het eerste gezicht te ontdekken is. Neem als voorbeeld verlangen in een andere context; het verleiden van een consument in een restaurant. Als een gerecht gemaakt is vanuit een geheim recept, maakt dat de gast nieuwsgierig en is hij/zij sneller geinteresseerd in de smaak. Er kan dus ook aantrekkingskracht zijn door nieuwsgierigheid te stimuleren, door het mysterieus en daardoor spannend te houden.

19

Eigen prototype

Figuur 39: Julia van Soest, Food's mystery, april 2020, Rotterdam

 

Kleur psychologie (beweeg muis voor toelichting, inzoomen mogelijk)

Rood

20

20

Geel

21

Groen

22

Paars

23

Nude

24

Oranje

25

Goud

26

Blauw

27

Rood-paars

20

Roze

29

 

Wit

30

Zwart

31

1 Przybyla, Dena. “Red Color Psychology - Red Meaning & Personality.” Color Psychology, 8 Dec. 2019.

2 Arhipova, Alina. “Color in Design: Influence on Users' Actions.” Tubik Blog: Articles About Design, Tubik Studio, 13 May 2020.

3 Morris, Brian. “10 Colors That Increase Sales, and Why.” Business 2 Community.

4  Naz Kaya, Assistant Professor HELEN H. EPPS, PH.D. Professor Dawson Hall Department of Textiles, Merchandising and Interiors College of Family and Consumer Sciences, Relationship between color and emotion: a study of college students, The University of Georgia COPYRIGHT 2004 Project Innovation (Alabama)

5  Arhipova, Alina. “Color in Design: Influence on Users' Actions.” Tubik Blog: Articles About Design, Tubik Studio, 13 May 2020. 

6  Cherry, Kendra. “How Does Orange Influence Your Moods?” Verywell Mind, 6 Oct. 2019.

7 St Clair, Kassia St Clair. Secret Life of Colors. John Murray, 2016.

8  Naz Kaya, Assistant Professor HELEN H. EPPS, PH.D. Professor Dawson Hall Department of Textiles, Merchandising and Interiors College of Family and Consumer Sciences, Relationship between color and emotion: a study of college students, The University of Georgia COPYRIGHT 2004 Project Innovation (Alabama).

9 Arhipova, Alina. “Color in Design: Influence on Users' Actions.” Tubik Blog: Articles About Design, Tubik Studio, 13 May 2020.

10  Naz Kaya, Assistant Professor HELEN H. EPPS, PH.D. Professor Dawson Hall Department of Textiles, Merchandising and Interiors College of Family and Consumer Sciences, Relationship between color and emotion: a study of college students, The University of Georgia COPYRIGHT 2004 Project Innovation (Alabama).

11  “The Color Pink.” Empowered By Color,

12 Arhipova, Alina. Color in Design: Influence on Users' Actions. Tubik Blog: Articles About Design, Tubik Studio, 13 May 2020.

13 Amsteus M, Al-Shaaban S, Wallin E, Sjoqvist S. Colors in marketing: A study of color associations and context (in) dependence. Int J Bus Soc Sci. 2015;6(3):32-45.

Geur en smaak

A taste of love14.png

32

33

34

35

36

37

38

A taste of love15.png

39

40

 
 

DE INSTALLATIE

De installatie

De installatie

 

De experience is een interactieve multisensorische installatie die liefde presenteert als een boom in balans. In de boom hangen vruchten die de fases representeren waar men doorheen gaat in de liefde. Net zoals in de liefde is iedere belevenis anders, doordat er verschillende combinaties gemaakt worden in vruchten (oftewel gevoelens). Door middel van licht en audio wordt men door de installatie begeleid en verschillende opties gegeven voor hun eigen 'Taste of Love' ervaring.

Figuur 40: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster. Afbeelding Voorlinden museum, restaurant

Verleiding

The Art of Skin (Hover over afbeeldingen. Meer informatie over de onderstreepte woorden wanneer u klikt)

‘The Art of Skin’ is een oranje ballonvorm die zichzelf vult met een curcuminefoam substantie. De vrucht is geïnspireerd op de versiertechnieken van de waaierhoen en de klapmuts.  De ‘ballon’ is oranje waardoor de binnenkant niet zichtbaar is, wat de inhoud mysterieus   maakt. De onderliggende schaal imiteert het meegeven van de huid   . De oranje     kleur vraagt aandacht en is een energieke kleur. Wanneer er in de ‘ballon’ geknepen wordt komt er een curcumin    geurende foam uit die snel oplost waardoor het een gevoel naar meer opwekt.

19

9

15

25

34

Figuur 41: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Figuur 42: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Exhibited Pearl

De ‘Exhibited Pearl’ bestaat uit een ‘glazen bel’ met daarin een gele ‘schelp’ met een parel. De glazen bel (soort stolp) geeft een tentoongesteld effect dat refereert naar “the untouchable elite”    dat kunst kan hebben. De schelp’     staat symbool voor vruchtbaarheid. De eetbare parel    is aantrekkelijk om te pakken door haar puurheid en perfectie. De schelp is geel    , de kleur van aandacht, gecombineerd met goud  de kleur van verlangen. De parel smaakt naar pepermunt     en citroen    .

3

16

21

35

26

33

17

Figuur 43: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Winged Flower

De ‘Winged Flower’ bestaat uit een vorm van een bloem gevormd door paarse veren met daar omheen doorzichtige draden. Wanneer de vrucht aangeraakt wordt, valt de bloem open en wordt de gebruiker gekieteld zoals de 12-wired bird    . De bloem valt open, zoals een pauw     dat ook doet in zijn versiertechniek en tegelijk als een bloem    die tot bloei komt, wat verwijst naar vruchtbaarheid. In het begin is de inhoud van de bloem nog niet blootgegeven, waardoor het ontwerp ook een mysterieusheid     over zich heen krijgt, dit zorgt voor meer aantrekkelijkheid. Dit komt ook door de kleur paars    , die de bloem heeft. Wanneer de Winged Flower is opengevallen komt er een geur van vanille     vrij en komt op de plek van de stampers van de bloem een delicatesse tevoorschijn met de smaak van vanille. Deze heeft de structuur van suikerspin, die snel oplost in de mond waardoor er naar meer verlangd wordt.

11

10

40

23

19

16

Intimiteit

Unexpected Lover

De ‘Unexpected Lover’ is een klein rood aardbeien    chili     snoepje met een buitenkant van knettersuiker. De knettersuiker staat symbool voor het gevoel van vlinders in de buik   . Wanneer de vrucht geplukt wordt vallen er rode      vlinders naar beneden die het gevoel van vlinders in de buik laten zien dat net zo spontaan, ongepland en overvallend is als verliefdheid.

39

5

20

38

Figuur 44: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Figuur 45: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Desire for the Body

‘Desire for the Body’ is een glimmende bol met een suikerlaag om een nude kleurige ‘pudding’. De naar het lichaam gevromde bel     breekt wanneer het gegrepen wordt. Dit staat symbool voor passie frustratie    . Uit de gebroken bol komt een gelei van huidskleur     die de structuur van huid nabootst. Wanneer de vrucht openbreekt komt de geur van lavendel en pompoentaart     vrij.

37

14

18

24

Figuur 46: Julia van Soest, Prototype tekening, mei 2020, Monster

Love Chemicals

‘Love Chemicals’ is een doorzichtige bol met aan de onderkant zakjes gevuld met butterfly pea tea. In de bol zelf zit clementine sap. Wanneer er in de zakjes geknepen wordt geeft de blauwe thee een chemische  reactie op het zure vruchtensap uit de vrucht, waardoor het in paars verandert. Het samenvoegen van twee substanties staat voor het gevoel van verliefdheid dat twee zielen één worden. Het gevoel van verliefdheid wordt ook wel eens als een chemische reactie omschreven. Het toevoegen van een onbekende substantie staat symbool voor liefde is blind   . De roze  kleur van de ballonnen benadrukt het romantische gebaar.

7

29

Pragma

The Tree of Love

De installatie is een boom die hangt als een mobiel in balans. Wanneer een vrucht uit de boom geplukt wordt, zal de boom uit balans raken. Dit symboliseert de (on)balans in de liefde die het in het begin vaak zwaar te verduren heeft en daardoor soms uit verhouding kan zijn. Wanneer de boom uit balans raakt, bewegen de takken op en neer zoals de emoties in liefde ups en downs kan hebben. De boom is een metafoor naar de boom van de kennis van goed en kwaad   en de vruchten daarin naar de appel  van Eva.

 

Vanuit de boom kunnen vruchten geplukt worden die ieder een eigen referentie naar de fases van de liefde hebben. Na iedere keuze kan in de installatie een vrucht naar keuze geplaatst worden in de daarvoor bestemde standaard. Deze licht op zodra de keuze gemaakt is. Deze standaard is gemaakt van een spiegel die het moment van opheldering representeert wanneer er een overzicht is van de gevoelens en de aanleiding daartoe.

 

Nadat de eerste stappen zijn gezet, lichten vervangende attributen op. Dit is wit licht (in tegenstelling van de doffe gekleurde lichten in de rest van de experience) dat een schrikmoment creëert, net als het moment wanneer men uit verliefdheid valt. De vruchten worden getoond zoals ze zijn, met alle voor- en nadelen, zoals partners in een relatie ook ervaren. Deze vervangende vruchten moeten weer teruggehangen worden om de balans te herstellen. In plaats van de vrucht waarvoor gekozen is, komt er een ander voor in de plaats, net als vervangende kwaliteiten van partners in langdurige liefde. Wanneer hier een vervangende vrucht in terug is gehangen, vindt de mobiel haar balans weer terug. De rust is terug en het witte licht verandert in groen. Er komen natuurgeluiden en de ruimte wordt warmer als de rustgevende gevoelens in pragma.

1

1

Vanwege de omstandigheden heb ik besloten om in plaats van deze experience fysiek te realiseren, een trailer te maken die demonstreert hoe de belevenis eruit zou kunnen zien bij een persoon. De video zal ophelderen hoe de multisensorische installatie tot zijn recht komt. Tevens zal het gelden als een commercieel medium dat de ruimte adverteert.

Bent u nieuwsgierig naar het illustratie boek ga dan naar

Leest u de volledige theoretische research, ga dan terug naar:

Wilt u terug naar de introductie pagina ga dan naar:

Let's Work Together!

info@juliavansoest.com​  |  Tel: +31 (0) 6 29 52 77 03

© 2020 by Julia van Soest.